Panik Atak Tedavisi ‘nde İlaç Kullanımı İlkeleri -2

  Panik Atak Tedavisi İlaç Kullanımı İlkeleri birinci yazının devamıdır.   İLAÇLARI BIRAKTIĞIMIZDA  HASTALIK  TEKRARLAR MI? Depam da tedavi ettiğim hastalarımdan da biliyorum. En sık sorulan soru şudur? “Dr. Bey ilaçları bıraktığımızda ne olacak? Hastalık tekrarlayacak mı?” Her hastalıkta olduğu gibi panikte de belli bir tedavi süresi vardır. İlk defa panik atak yaşayan birinin en…

panik atak ilacı

Panik Atak Tedavisi ‘nde İlaç Kullanmanın İlkeleri -1

  Depam da  tedaviye aldığımız hastalar ve panik-atak.com ve depam.com sitelerimizdeki üyelerimiz; Panik atak ve depresyon tedavisinde kullandığımız ilaçlarla ilgili yoğun sorular sormaktadırlar. Aşağıda en çok sorulan soruların cevaplarını bulacaksınız. En Sık Sorulan Sorular ve Cevapları: Panikatak Tedavisinde Ne Tür İlaçlar Kullanılmaktadır?Yan etkileri Nelerdir? Panik atak ilaçları Bağımlılık Yapar mı, Kalıcı yan etkileri var mı?…

panik atak tedavisi nasıl olur

Panik Atak Tedavisi Nasıl Olur , Nasıl Olmalıdır ?

  İlk Defa Panik Atak Olanların İzlemesi Gereken Yol. Panik Atak Olup da Hiç psikiyatrik Tedavi Görmemiş olanların Tedavisi Halen tedavide Olanların İzlemesi gereken Yol İlk defa Panik atak yaşayanların geniş bir çek-up yaptırıp,fiziksel muayeneden geçmeleri gerek.Her şey normal veya bu durumu izah edecek bulgu yoksa, hemen ,vakit kaybetmeden psikiyatri uzmanına baş vurulmalıdır. Baş vurmak…

panik atak nedenleri

Panik Atak Nedenleri

Panik atak nedenleri çok çeşitlidir. Aşağıda madde madde bunları sıralayacağız. Psikiyatrik Hastalıklardan ve bazı durumlardan  hangileri Panik Atağa sebep olmaktadır? Panik Atağın en sık görüldüğü hastalık : Panik Bozukluktur. Halk arasında bu hastalığa yakalanlara “kestirmeden” panik atak denmektedir. Biz doktorlar da buna alıştık artık… Depresyon Genel kaygı bozukluğu Sosyal Fobi Obsesif Kompulsif Bozukluk. Alkol-Madde kullanım…

panik atak ta eş ve aile desteği

Panik Atak ‘ta Eş ve Aile Desteği

  Bazı panik ataklılar eşlerinin kendilerine destek olmadıkları gibi “köstek” olduklarını ve tedavi olmalarını kabul etmediklerini söylemektedirler. Kendi pratiğimizden biliyoruz ki, eş ve aile desteği olan kişiler hastalığını daha çabuk atlatıyor. Yapılan bütün bilimsel araştırmalarda da durum böyledir. Peki, neden eşimiz hastalığımızı kabul etmez?neden tedavimize karşı çıkar? 1-Hastalığı size “konduramıyordur” 2-Her şeyiniz yolunda gidiyorsa panikatağa…

panik atak bayılma

Panik Atak Bayılmaya Sebep Olur Mu ?

PANİK ATAK BAYILMAYA , FELÇ GEÇİRMEYE  SEBEP OLUR MU? Panik atak krizinde bütün bedende uyuşma,yanma,ateş basması,terleme olabilir. Bazen bedende bir çekilme ve sanki yığılıverilecekmiş gibi bir his olur.Baş dönmesi ve beyin uyuşması,kendisini tam hissedememe,olayları bir sis perdesi arkasında görme gibi belirtiler görülebilir. İşte bunları yaşayan kişi;dengesini kaybedip düşeceğini,bayılacağını hatta, felç geçireceğini zanneder… Oysa beynin kanlanması…

gizli depresyon sinsi depresyon

Gizli Depresyon- Sinsi Gelen Depresyon

    Yaşamın akışı içerisinde yolunda gitmeyen olaylarla karşılaşabiliriz. Sarsıcı olaylar, yaşamak üzerimizde pek çok duygu yükünün ağırlığını taşıtır, iz bırakır. Bazen yaşamın ağırlığı altında kaldığımızı hissederiz. Yaşamda acı tatlı pek çok olay yaşarız. Bunların bir kısmı bireysel kaynaklıdır. Aile içi tartışmalar, boşanmalar, hastalıklar, dostlarla kavgalar, bozuşmalar, hayal kırıklıkları, ekonomik, sosyal, kültürel, bireysel ihtiyaçların giderilememesi…

mevsimsel depresyon bahar depresyonu

Mevsimsel Depresyon ve Duygulanım Bozukluğu

  Mevsimsel değişikliklerle ortaya çıkan depresyon atağıdır. DSM IV’e göre önemli bir depresyon türüdür. Kış depresyonu ve yaz depresyonu olmak üzere iki tipinden söz edilebilir. Kış depresyonu sonbaharda başlar, kışın devam eder. Belirtileri artan uyku hali, kilo artışı, aşırı karbonhidratlı beslenme ihtiyacı, gerginlik, sinirlilik, insan ilişkilerinde zorlanma, ellerde kollarda uyuşma ağırlaşma, yorgunluktur. Yaz depresyonu baharda…